0
%
Přihlášení
E-mail Heslo

Sbírka potravin

Letošní rok se opět konala Sbírka potravin. Lidé darovali naprosto neuvěřitelných 624 tun potravin a drogerie, což je nejvíce v historii Sbírky potravin! Více než 2000 zapojených obchodů, přes 5000 úžasných dobrovolníků a VY VŠICHNI, kterým není lhostejný osud lidí v nouzi. Vaše dary pomohou například maminkám samoživitelkám, seniorům, rodinám v krizi nebo osobám s tělesným či psychickým postižením. Z vybraných potravin lze připravit až 1,124 milionu porcí jídla, sdělil zástupce Svazu obchodu a cestovního ruchu ČR Miroslav Dinga.

V kamenných obchodech mohli lidé koupit a pak darovat základní trvanlivé potraviny, jako jsou mouka, cukr, těstoviny, rýže, luštěniny, olej, trvanlivé mléko, přesnídávky pro děti, masové i jiné konzervy, instantní polévky a drogistické výrobky jako šampony, mýdla, dětské pleny, vložky, toaletní papír, kartáčky na zuby či zubní pasty.

Darované zboží se převeze do skladů potravinových bank, odkud se následně bude distribuovat přes jednotlivé charitativní organizace i města a obce všem potřebným. Sbírka potravin je jednou z největších materiálních charitativních akcí v České republice a jsou do ní po celé zemi zapojeny tisíce lidí z řad dobrovolníků, zaměstnanců prodejen a neziskových organizací.

Pokud jste Sbírku potravin nestihli v prodejnách, stále můžete až do 21. listopadu přispět online. Nezapomeňte – i malý dar udělá velkou radost. Očekává se tak překročení 700 tun darovaného zboží. 

zdroj: sbirkapotravin.cz

 

 

Jiří Gabriel Kalima14.11.2023