0
%
Přihlášení
E-mail Heslo

Týždeň dobrovoľníctva

Platforma dobrovolnických center a organizací ve spolupráci s krajskými dobrovolnickými centry odstartovala 20. května 2024 v pořadí již 16. ročník kampaně Týden dobrovolnictví, která bude trvat do 26. května 2024. 
Pro veřejnost je připraveno více než 770 aktivit od více než 300 organizací.

„Dobrovolníci budou pomáhat při úpravách exteriéru nebo interiéru, malování, sečení či hrabání. Další kategorii aktivit je přímá práce s klienty organizací – různé tvůrčí dílny, vycházky a setkání s klienty. V rámci Týdne dobrovolnictví jsou v nabídce i Dny otevřených dveří, na kterých je možnost seznámit se s fungováním organizace,“  uvádí Eva Ščepková z Platformy dobrovolnických center a organizací, koordinátorka Týdne dobrovolnictví na národní úrovni.

Každoročně se zapojují občanská sdružení, neziskové organizace, školy, CVČ, ale také muzea, galerie či knihovny. Akce se stává stále oblíbenějším iu samospráv, které do dobrovolnictví zvou své občany. 

„Prostřednictvím Týdne dobrovolnictví chceme i letos povzbudit lidi k dobrovolnictví, ukázat jim různé možnosti angažovanosti a změnit ten kousek světa, na který máme dosah.  Chceme dokázat, že i malé skutky mohou být velkým hrdinstvím. Společné malé dobro může vést k velké změně v komunitách, společnosti, ale také uvnitř každého dobrovolníka a dobrovolnice,“  doplňuje  Eva Ščepková.

Program pro dobrovolníky a dobrovolnice je dostupný na webu www.tyzdendobrovolnictva.sk

Zájemci si mohou vybrat z nabídky aktivit tu, která je zaujme přímo v jejich okolí, a na webu se na ni přímo přihlásit .  Každá aktivita je limitována omezeným počtem dobrovolníků a dobrovolnic, přičemž přihlašování je možné nejpozději do dvou dnů před konáním dobrovolnické činnosti.

zdroj: https://www.dobrovolnickecentra.sk/

Jiří Gabriel Kalima23.05.2024