0
%
Přihlášení
E-mail Heslo

Wellbeing

České Budějovice, 24. 4. 2024: V Českých Budějovicích, respektive na Teologické fakultě Jihočeské univerzity, odstartovaly DNY DOBROVOLNICTVÍ.

Získání vysokoškolského diplomu není konec…a proto vzniklo kariérní centrum JU k propojení univerzitního a pracovního prostředí. A ke dnům dobrovolnictví, připravilo diskuzní panel „Dobrovolnictví jako nástroj wellbeingu“.

Diskuzního panelu se účastnila dobrovolnice z HELP BY SARAH, která byla na Bali, dále pak organizace, jako např. MISE NADĚJE, SALESIÁNSKÉ STŘEDISKO MLÁDEŽE, TEMPERI, O. P. S., DIECÉZNÍ CHARITA ČESKÉ BUDĚJOVICE, ADRA, O. P. S., ČESKÁ TÁBORNICKÁ UNIE, AMNESTY INTERNATIONAL, ARPIDA.

Sdílením jejich příběhů, příběhů jejich dobrovolníků, určitě motivovali všechny účastníky k zamyšlení, proč být dobrovolníkem. Např. příběh dobrovolníků rodiny, která si brala chlapce z dětského domova na víkendy, aby v 18 letech byl připravený na start do života. Nebo osoba, která díky dobrovolnictví našla svět, kde jsou si všichni rovni, navzdory handicapu či překážce v životě.

Děkujeme, že jsme se mohli účastnit a uvědomit si, že díky dobrovolnictví je svět v pořádku!

Za platformu RDC JčK

Mgr. Jiří Gabriel Kalima, DiS.

Jiří Gabriel Kalima25.04.2024