0
%
Přihlášení
E-mail Heslo

Florida po hurikánu Ian

Obvykle se říká, že po bouřce přichází slunce, ale pro Floriďany to byli dobrovolníci, kteří dorazili v houfech. Hurikán Ian nechal mnoho lidí na Floridě bez ničeho. 

Ve středu zasáhl Floridu hurikán Ian, bouře 4. kategorie. Guvernér Floridy DeSantis žádá o finanční a dobrovolnickou pomoc. Tu přislíbila Volunteer Florida: „Když náš velký stát zasáhne katastrofa, Volunteer Florida je odhodlána pomoci poskytnout pomoc tam, kde je to nejvíce potřeba. Nasměrujeme každý dostupný dolar na úsilí o obnovu a obnovu v našich postižených komunitách,“ řekla generální ředitelka Volunteer Florida Josie Tamayo. "Floridský fond pro katastrofy je skvělý způsob, jak soukromý sektor a jednotlivci finančně podpořit Floriďany postižené hurikánem Ian."

Stát spouští i webovou stránku, která má koordinovat úsilí dobrovolníků (https://volunteer.volunteerflorida.org/search) při poskytování pomoci jak v asistování pomoci Červenému kříži, tak i v oblasti duševního zdraví. 

Jednou z takových dobrovolnic je Heidi Dampman. "Letím do Miami a pak tam budu, dokud neřeknou, že je bezpečné jet do Orlanda," řekl Dampman. Dampman nemá ponětí, kde přesně bude, až se dostane do oblasti Orlanda, ale je vedoucí kuchyně a bude krmit postižené a potřebující jídlo. Dampman, už byla nasazena k více než 11 nouzovým situacím od doby, kdy byla u Červeného kříže. "Když mi bylo 9 let, měli jsme požár domu a Červený kříž byl přímo u toho, aby pomohl naší rodině," řekl Dampman. "Mám prostě takové srdce, radši bych to udělala, než abych skutečně dostala placenou práci. Lidé tam venku potřebují lidi jako my."

Na Floridu se cestovalo nejen za účelem dlouhodobého pronájmu nebo jen na dovolenou, dobrovolnická práce a zapojení komunity se staly u výletů populárnější. Existuje mnoho typů dobrovolnických příležitostí, některé z nejoblíbenějších jsou útulky pro zvířata, potravinové banky, a dokonce i ty komunitní, které zahrnují podporu místního umění. Na Floridě je tolik příležitostí pro charitu a všechny tyto organizace obvykle aktivně hledají po celý rok i mimo nouzovou situaci, jaká je nyní: 

11 užitečných dobrovolnických aktivit na Floridě:

1. Pet Alliance of Greater Orlando 

Dobrovolníci jsou důležitou součástí této organizace, aby mohla fungovat a fungovat hladce. Dobrovolníci pomáhají s cvičením, socializací, stmelováním a obohacujícími aktivitami pro kočky i psy. Dobrovolníci mohou zvířata také chovat a v případě potřeby pomáhat s adopcemi, různými akcemi a donáškou jídla. 

2. Harvest Food Bank of Central Florida (Orlando)

Second Harvest spoléhá na dobrovolníky, kteří udrží organizaci v chodu a efektivně fungují. Pomoc v potravinové bance je pro komunitu nesmírně obohacující a důležitá práce. 

3. Orlando Shakes

Orlando Shakes nabízí komunitě a návštěvníkům Orlandské divadlo a historii. Je to důležitá součást a některé z kořenů komunity v Orlandu. The Shakes nabízejí dobrovolnické příležitosti pro všechny úrovně.

4. Jacksonville Humane Society

Humane Society v Jacksonville je důležitá z mnoha důvodů – spolu s péčí o zvířata, která jsou k nim přiváděna, také zvyšuje povědomí o eutanázii nevinných a opuštěných zvířat. Jsou to „no kill“ útulek a neustále hledají dobrovolníky, kteří by pomohli v útulku nebo s pěstounstvím. 

5. SPCA Florida (Lakeland)

SPCA je dobře známá po celém světě. Tato renomovaná organizace se věnuje pomoci zvířatům v nouzi a ukončení týrání, které některá z těchto zvířat snáší. Mají dobrovolnické příležitosti pro všechny věkové úrovně a úrovně pohodlí. Existují také pěstounské příležitosti. Obzvláště užitečné jsou všední dny. 

6. Občanské divadlo Ocala 

Toto divadlo je založeno výhradně na dobrovolnících, takže dobrovolníci jsou pro jeho pokračování mimořádně důležití. Nabízejí všechny typy divadelních příležitostí, abyste se dozvěděli o umění a komunitě, která ho obklopuje. Možnosti dobrovolníků jsou na všech úrovních, s různou úrovní zapojení, včetně pomoci s výpravami, stavění, prodeje vstupenek, výroby kostýmů a dalších! 

7. YMCA na jižní Floridě (Miami)

Y nabízí po celé zemi mnoho příležitostí k dobrovolnictví a pomoci zlepšit život mladých. Mají důležité programy pro komunitu. Mnoho dobrovolnických příležitostí je založeno na dětech, jako je koučování, doučování atd. Mají však i jiné možnosti, jako je zahradničení, pomoc na recepci a další příležitosti.

8. Hořčičné semínko střední Floridy (Orlando)

Mustard Seed se snaží pomáhat bezdomovcům a komunitě v Orlandu. "The Mustard Seed je jediná banka na nábytek a oblečení ve střední Floridě." Sbírají dary, ale mají také mnoho příležitostí k dobrovolnictví, pokud byste chtěli podat pomocnou ruku pro dobrou věc. 

9. Ending Hunger (Sarasota)

Také známý jako All Faiths Food Bank. "All Faiths je jediná potravinová banka a největší organizace na pomoc hladomoru v okresech Sarasota a DeSoto." Tato organizace nejenže poskytuje tuny jídel lidem v nouzi, ale také spolupracuje s dalšími organizacemi, aby rozšířila svůj dosah v komunitě. Mají všechny druhy dobrovolnických příležitostí.

10. Winter Garden Heritage Foundation 

"Posláním Winter Garden Heritage Foundation je zachovat dědictví a architekturu West Orange County a zároveň vytvářet nové kulturní zážitky." Zimní zahrady jsou obrovskou součástí komunity a mají velký podíl na zachování historie a pokračující údržbě komunity. Na svých třech různých místech mají mnoho dobrovolnických příležitostí. 

11. Florida Humane Society (Pompano Beach)

Dobrovolníci tvoří velkou část této organizace. Humane Society se snaží pomáhat zvířatům poskytováním přístřeší, lékařské péče a lásky. Jsou „útočištěm bez zabíjení“ a také se zaměřují na zvyšování povědomí o nelidském způsobu zacházení s některými z těchto nevinných zvířat. Dělají vše, co mohou, aby tomu zabránili a pomohli humánnějším způsobem kontrolovat populaci zvířat. Mají všechny druhy dobrovolnických příležitostí spolu s pěstounstvím a adopcí.  

 

Zdroje: www.wptv.com, www.kait8.com, www.cbsnews.com, www.floridarentals.com

 

 

Jiří Gabriel Kalima30.09.2022