0
%
Přihlášení
E-mail Heslo

Z ICOSu předali audioknihy českokrumlovské Nemocnici

V období pandemie koronaviru nemohli dobrovolníci navštěvovat klienty domovů pro seniory a nemocnice, a tak přišli s výborným nápadem – předčítat a nahrávat knihy. Na počátku letošního roku tak českokrumlovské Dobrovolnické centrum zahájilo spolupráci s nahrávacím studiem Ambit 1084 Studios. Pět zapojených dobrovolníků strávilo hodiny a hodiny ve studiu a nahráli a namluvili přes 10 audioknih. Ty jsou nyní připraveny zpříjemňovat čas klientům oddělení následné péče českokrumlovské Nemocnice a alespoň trochu nahradit osobní kontakt v této nelehké době.
V tomto týdnu totiž koordinátorka centra Petra Tichá a dobrovolnice Hanka Kocourková, předaly audioknihy namluvené našimi dobrovolníky. Moc děkujeme Hance, ta celý tento projekt vymyslela a nadšeně nahrávala i doma.

Všem zapojeným - dobrovolníkům, klukům ze Studia a Nemocnici patří velké poděkování za jejich čas a chuť pomáhat tam, kde je potřeba.


Dobrovolníci v českokrumlovské Nemocnici působí již 3. rokem. Navštěvují pacienty oddělení následné péče a zpříjemňují zde chvilky volného času (hra na kytaru, povídání, předčítání apod.).

Chcete se i vy přidat k našim dobrovolníkům? Neváhejte nás kontaktovat.

Mgr. Petra Tichá

Email: dobrovolnictvi@krumlov.cz

Telefon: +420 774 719 767

 

zdroj: http://dobrovolnictvi.krumlov.cz/, 24.06.2021, Magdalena Zronková

Jiří Gabriel Kalima28.06.2021